korrekt orr

Az online olvasószerkesztő édes keservei, avagy terjed az internet, romlik a nyelv, de ha arra vetemedsz, hogy belepofázz mások szövegipari termelvényeibe, tartsd észben, hogy a tanító néninek nem volt mindig igaza.

Utolsó kommentek

  • Közbiztonság Szilárd: "újságíró, vagyis olyan ember, aki hivatásszerűen foglalkozik szöveggyártással, tehát az átlagos m... (2021.01.19. 21:30) A kongruencia sejtelmes köde
  • Közbiztonság Szilárd: @is: Hát ez sajnos nem igazán állja meg a helyét. @crix: Ez azért elég szomorú. Mármint hogy ne... (2021.01.19. 20:17) A csúnya fiúk szíve
  • Közbiztonság Szilárd: @GG: Igen, mivel nem mindegy, hogy főnév vagy névmás. Pl.: Józsi és Borcsa kutyája (több birtok... (2021.01.19. 20:00) A csúnya fiúk szíve
  • Közbiztonság Szilárd: @GG: Mivel nem mindegy, hogy főnév vagy névmás. Pl.: Józsi és Borcsa kutyája (több birtokos, eg... (2021.01.19. 19:56) A csúnya fiúk szíve
  • Alienita999: Szia! A dátumokra lettem volna kíváncsi... A -tól-ig-ra... Ha számokkal írjuk. Meg a dátumok közö... (2017.03.12. 11:35) Nagykötőjel-kiskötőjel biszbaszok
  • Utolsó 20

Szabad tárgyszavak

adilkno (1) akadémia (1) akadémiai kiadó (1) alexandrin (1) alkotmány (2) árpádsáv (1) avakumica rejtély (2) avakum avakumovics (2) balázs géza (1) ba be ban ben (1) bereményi géza (2) beszéd (1) betegségnevek (1) birtoklásmondat (4) birtokos jelző (4) birtokviszony (4) cím (2) címmondat (2) critical art ensemble (1) cseh tamás (3) datadandy (1) deme lászló (1) dialektikus materializmus (1) diger (1) egybeírás különírás (19) egyetem (1) egyeztetés (5) eheti (5) élet és irodalom (2) emléklemez (1) érettségi (1) ételnevek (1) etimológia (1) e partikula (1) fiala jános (1) fizikális (1) fókusz (2) főnévi igenév (1) gajra megy (1) harmadik mozgószabály (2) határozatlan névelő (1) határozószó (1) helyesírás (37) helyesírási reform (5) helyesírási szabályzat (5) hibát vét (1) hülyepress (2) humor (1) idegen címek (1) idegen összetételi tagok (3) idézőjel (1) igekötő (3) igemódosító (2) igevivő (2) infinitívusz (1) iskola (1) jambus (1) jelzők sorrendje (1) jövevényszavak (1) júzer (1) kálmán lászló (2) kazinczy (2) kémia (1) kémiai nevek (1) kényszerkötőjel (2) kognitívdisszonancia redukció (2) kóka jános (1) komment (2) kommentzombi (1) kontrasztív topik (2) kontra miklós (2) közélet (1) köznevesülés (1) köznyelv (2) központozás (4) kultúrbunkó (5) kultúrház (1) lakoff (1) lanstyák istván (1) látszik lenni (1) lecsó (1) legkevesebb (1) leiterjakab (1) lingvicizmus (1) magánhangzók hosszúsága (1) második mozgószabály (3) mássalhangzók hosszúsága (2) matthew fuller (1) melocco (1) mintegy (1) mondattan (2) mozaikszavak (1) mta (1) mti (1) mutató névmás (3) nádasdy ádám (3) nagykötőjel (2) nefmi (1) nekrológ (1) névelő (1) névelős idegen tulajdonnevek (2) ni alak (1) nyelv (2) nyelvhelyesség (3) nyelvi alapú tahózás (3) nyelvi jogok (1) nyelvi mítoszok (9) nyelvművelés (18) nyelvstratégia (1) nyelvtan (6) nyelvtudomány (2) ökölszabály (2) orosz józsef (1) ortográf cirkusz (12) pagertéty irma (1) pleonazmus (1) politikai (2) politikai nyelv (1) radnóti (1) rájnis józsef (1) reklám (1) rendezvénynevek (1) sajtónyelv (5) sajtónyelvi patronok (4) sándor klára (2) schmitt pál (3) segédige (1) szaknyelv (1) számok helyesírása (1) személyes névmás (3) szintaxis (2) szociolingvisztika (1) szólásmondás (1) szőrszálhasogatás (12) tautológia (1) terpeszkedő kifejezések (1) tgm (1) többszörös összetételek (1) toldalékok kötőjelezése (2) topik (2) tulajdonnevek (1) újságírás (1) uj péter (1) vaskalap (8) Verseghy (1) Versegi (1) vonatkozó névmás (1) Felhő

Középfokú érettségi

Eheti

2008.05.13. 00:01 don B

Minden olyan válasz, amely abból indul ki, hogy a tud szóbokra tegnap délután fél ötkor helyet cserélt a szótárban a vél szóbokrával: 2 pont.

72 komment

Címkék: mti nyelv érettségi politikai eheti

A bejegyzés trackback címe:

https://korrektor.blog.hu/api/trackback/id/tr50464272

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez zseniális volt, kudos. :D
Mar majdnem nevettem rajta, de meggondoltam magam es inkabb sirtam.
Szánalmas.
Viccesnek akart tűnni. De nem sikerült. Nagy szar.
Elkepeszto es egyben felhaborito!
Öt év múlva pontosan olyan egészségügyi rendszer lesz Magyarországon, amilyet mi, bölcs választópolgárok (oldalfüggetlenül, miniszterelnökkel bezárólag), megérdemlünk. És még nagyon sokáig lesz ilyen!
Ezért nem fogok én öt év múlva már Magyarországon élni! Oszt jónapot! :)
hozzaszolnek de mivel nem lehet hasznalni a fentebb emlitett szavakat...
Nagyon jó, szívemből szólt.
Azért nem kispályás, hogy egy érettségit is így kigúnyol a sajtó. Annak idején kíváncsi lennék, hogy amikor érettségizett, akkor is is előtte ennyire vicces volt-e neki a dolog. Amúgy meg a középszintű érettségi arra van, hogy bizonyítsa, hogy a delikvens életképes-e.

háténmegmaradok 2008.05.13. 02:24:01

BugaJakab
"Öt év múlva pontosan olyan egészségügyi rendszer lesz Magyarországon, amilyet mi, bölcs választópolgárok (oldalfüggetlenül, miniszterelnökkel bezárólag), megérdemlünk"

Ezért nem fogok én öt év múlva már ... élni!
Csettints, Ráró, gyia,
nem vár a vásárfia!
Ihajj, bebugosodott a láda
nincs ki megcsinálja
Kovácsról kovácshoz hiába mennék
Hisz nem vet fel a pénz.
Galibába minek keverednék,
Ha többet ér az ész!
nagyon jo.
lehet hogy az elektronikus media egyszer beeri a papirt?
rendszeresen szoktam német nyelvű elborultabb informatikai szövegeket olvasni, amit a drága szerzők hochdeutschban írnak. ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy vannak az ötsoros körmondatok, melyeket még Goethe is megirigyelve, telerakva szakkifejezésekkel és jópár erősen kontextusfüggő szerkezettel, nomeg elmaradhatatlan negálásokkal. általában korántsem triviális témákban. kb rigó felső németrről magyarra fordítása, vagy annál nehezebb a szint:).

azt hittem, körülményességben és értelmezhetetlenségben ennél már nem lehet sokkal durvábbat alkotni, magyarul legalábbis semmiképpen (alaptéma nehézsége megfejelve kacifántos és furmányos fogalmazásmóddal az erre tökéletesen alkalmas német nyelven -ld előreutaló műveltető szerkezet múltidőben kati szórendben, és ilyenekből összefűzve mondatok, néha random rekurzív hívásokkal/pointerekkel-). nos, tévedtem.

és ugyanezt három sorban is le lehetett volna írni, az a legszomorúbb. komolyan, mintha egy beekizett grafomán követte volna el, aki szigorú Jókai és Goethe diétán tartottak hónapok óta (heti egyszer Poeval és Lovecrafttal kiegészítve).
K....jó!!! Mármint a cikk... az EÜ rendszer 5 év múlva... Úristen... mégis ki fog minket kihúzni a szarból, miután drága politikusaink beletaszítottak? Nem lehetne az államigazgatást a Google-nek adni?
Magyarországon ,pártpolikától függetlenül, az emberek árnyékharcot fognak folytatni az egészségügy terén. Az lenne a pálfordulás, ha ez nem így lenne.
:D

Professor Pizka 2008.05.13. 05:22:01

Az emberek hulyek, ezert mind Nyako Istvant, mind Mikoala Istvant (vagy ot Belanak hivjak?) odaengedik a mikrofonhoz. Regen ezeket a vadnyugaton a kisse idegesebb cowboyok rendszerint lepuffantottak. A seriff csak vallat vont. Az egeszsegugyi rendszer akkor is olyan volt mint most. Jott a doktor, aztan a pap, majd a six feet under...
Nagyon jó! Régebben csináltam egy programot, ami egy adott nyelvtan (környezetfüggetlen ;) alapján véletlen mondatokat generált. Na az nyomott olyan szöveget mint a magyar politikusok: nagyon sok hangzatos és hangulatos szó, nyelvtanilag helyes, jelentése nulla. De hát hogy már az MTI is... :(
a sz * p* szavakat használhatom?
:DD :DD :DD
Jo,hogy van olyan ember,akinek erre a buzisagra is jutott ideje.Gondolom munkaidoben,ahelyett,hogy dolgozott volna..Abudoskurvagecieletbe!
A tud és a vél délután fél ötkor helyet cserélt a szótárban -> 2 pont.

Miért van az, hogy ha egy Fiatal Demokrata megszólal, az első jelző ami eszembe jut az a demagóg?
Szegény srácok!És ott ül,és nem teheti meg,hogy feláll és azt mondja,ő ezt a komolytalan és erősen szopatásgyanús primitív gecizést nem tartja méltónak az érettségihez,nem ezért tanult 4 évig kő keményen,ahelyett,hogy lett volna egy vidám és sportban-kalandban gazdag kamaszkora,aztán kimegy,bevágja maga után az ajtót és elsétál az uszodáig.
Helyette elkezdheti az idiótává züllesztés középfokát,hogy 10 évvel később leendő,agymosott és megkeseredett "középosztály"-beliként ,sehol máshol nem tapasztalható egyénietlenséggel és gyávasággal,aljasságokkal és bosszúvággyal terhelten essen neki ellenpártnak,szomszédnak,közértesnek és hajléktalannak,mindenkinek akit ér,továbbéltetve ennek a határszéli nyomorult garnizon kúltúrának nevezett mocskát.
Ámen.
Ja!És nevezze meg magát,aki ezt elkövette,álljon ki a nyilvánosság elé,magyarázza meg!Érezze magát pofon ütve,azaz álljon ki egy párbajra!
Had lövöm szét azt a hülye fejét neki!

Baromméter 2008.05.13. 09:26:57

Nem lenne rossz érettségi ez élesben Bohóclandban.
Az "első!", a "... az sikeres ember nem lehet!", "... ősi román szokás", a "Batz papuccsal ráver" fordulatok egyenként 15 pontot érnek.
Klingonokat a parlamentbe!
Érettségit minden MTI-snek! Magyarból is! (Ecseri kizárva)
Nevettem, nevetek, sírni fogok?
nem véletlen, h a jelenlegi középszintű magyar érettségiből viccet lehet csinálni. az, akinek erre az érettségire "4 évet kőkeményen" tanulnia kell, hááát... hmm.
Magyarkodunk,barátom?Csúsztatunk,mert arctalan,álnév alatt futó a fórum?
Pont erről a tahófalvi magatartásról írtam.
Szerintem itt az érettségi másodlagos...
Viccelünk, viccelünk, aztán majd lesz nagy sírás-rívás, ha a diákok nem a vizsgán fognak puskázni, meg a nem-diákok, meg nem-csak-puskával... Muszáj ennyire túlfeszíteni a húrt? Élő embert nem tudok (csak droidot), aki még bízna bármelyik oldalban.
Sőt. Sehanyadlagos. Nem arról szól.

kardinálispinty 2008.05.13. 11:06:59

Kedves KK!
Régi mániám, hogy a "humán beállítottság" szöveget úgy fordítom: lusta vagyok használni az agyamat. Nálunk az a humán, aki hülye a matekhoz, de van segge, és be tudja verni a költők életrajzát. Most végre nem olyan a magyarérettségi, hogy ezt meg lehessen tenni. Igen, könnyű, ha van önálló véleményed, amit meg tudsz fogalmazni. Nekem ezért könnyű, és gondolom, sok felszólalónak is. De középiskolai tanárként azt mondom, a gyerekeink 80%-ának igenis nehéz, mert soha az életben nem tanították meg arra, hogy megfogalmazzon egy értelmes magyar mondatot, hogy gondolkodjon és kialakítsa a véleményét. Az idei magyarérettségi után azzal jöttek ki a gyerekek, hogy "Ezt a novellát nem is vettük." Magyarán: nem mondták meg, mit kell róla gondolnom, így nem tudom. Szóval mielőtt temetjük és firkáljuk a jelenlegi érettségirendszert, el kellene beszélgetni egy-egy átlagos 18 éves diákkal. Nekik, velem ellentétben, ez igenis nehéz.

kardinálispinty 2008.05.13. 11:08:15

A cikkhez annyit: szerintem telitalálat!
Aki nem veszi észre, hogy ez nem egy igazi érettségi, az bukik szövegértésből, tehát ne a szövegalkotást gyakorolja! Tisztelettel.
This yes!
Very animal.
orv
Durva, amit írsz.
Még durvább, hogy nagyjából igazad van.
De a legdurvább, hogy ott tévedsz, hogy 4 évig tanult keményen, bár nyilván ilyenek is vannnak, csak egyre kevesebben. Na erre, (hogy egyre kevesebbet kelljen tanulni pl. jó ez a fajta érettségi).
kellett már egyet Mikolázni is, különben eltűnnek a szponzorok az indexről
PaLa 2008.05.13. 02:10:31
Hát, ha ez elmúlt lassan 20 évben mindenkinek át kellett volna mennie egy ilyen vizsgán + érettségihez kötnék a szavazati jogot, akkor már nem ott lenne ez az ország, ahol. Mert ÉLETKÉPESEBB emberek laknák, akik ha szitán nem is, de azért egy darab mézes madzagon átlátnak (de jó képzavar :)
execute 2008.05.13. 11:51:55
Egyes, leülhet. Szeretettel várjuk az augusztusi pótvizsgára.
ha érettségihez kötnék a szavazati jogot, akkor a maszop kispárt maradna az idők végéig:
www.gallup.hu/Gallup/release/ppref061020.htm

vagy ha életképesebb embereket vesszük, (értsd: nem a havi kajapénz a legnagyobb bajuk) akkor sem sok vizert zavarnának:
index.hu/politika/belfold/budapest/bpszav64535/
Ritkán szoktam donB kirohanásaival teljes mértékben egyetérteni, de ez most ilyen eset, ráadásul igen vicces is a post.
MTI-s hozzászóló nincs?
hibátlan poszt

egy csomó hibás kommenttel:)
Úgy látom némelyeknek nem jött le, hogy az érettségi vizsga csak egy hatásnövelő formai fogás. Egyáltalán nem az érettségi kigúnyolása a cél. A mai politikai történésekről szól a történet, amire sokszot reagál úgy az ember, hogy "Most miva'?!"
Ez persze az én magánvéleményem, a szerző lehet, hogy nem így, vagy nem teljesen így gondolja. Mikolázni pedig szerintem bármikor lehet, sőt kötelező. A Fidesz csak veszthet vele (legalábbis pár százalékot), ha továbbra is ragaszkodik hozzá.
... azért az érettségi kigúnyolása sem nemtelen mellékcél.
Nekem egy lazán kapcsolt kérdésem lenne Zsadon Úrhoz: Az mikor történt, hogy a "tagad" és a "cáfol" szavak összeolvadtak a "cáfol"-ba, mert én lemaradtam és rettenetesen bosszant a dolog.
Egy példa:
- Te politikus, te loptál!
- Én nem.
Másnap az újságban: A politikus cáfolta...
Milyen eü lesz? Ugyanolyan ótvaros mocskos getvadék, mint most. Mert az ember, aki sohasem hazudott megmondta, hogy jó ez így, ahogyan van.
Mikola meg szegény olyan hülye, mint egy lófasz.
Az orvosok is megmondták, hogy jobb lopni mint fizetést kapni (akik nem így gondolták már elhagyták az országot) és ez kéremszépen már szakmai vélemény azaz megalapozott és jó.
Ugyanaz az abszurd érzésem van mint minden magyar kérdésben amióta itt élek ebben az abszurd országban, azaz mióta az eszemet tudom.
Itt mindenki egy- vagy több biztosítós rendszerről beszél. Ugyanakkor nincs egy biztosító sem. A biztosító ugyanis előre meghatározott szabályok alapján kifizeti a kárt. Nálunk ilyen nincs és erről mindenki boldogan megfeletkezik. Miért? Miért látszik mindenki egyetérteni ebben a teljesen őrült hazugságban? Egyedül érzem magam...
Annyira látványosan hasalnak el szövegértésből éppen azok, akik szerint ez az éreccségi baromi könnyű, hogy az már gyönyörű. Meseszépen illusztrálja, miért jó ez a fajta éreccségi. Igaz, orv?

Különben meg a poszt (amiről fel sem merül, hogy az éreccséigről szólna) nagyon ott van.

kardinálispinty 2008.05.13. 15:55:29

Kedves Pocak!

Nem hiszem, hogy bárki azt hitte, ez egy valódi érettségi, vagy esetleg az érettségi kigúnyolása... Én inkább azt hiszem, ennek kapcsán egyesek az érettségire is tettek néhány megjegyzést. Amúgy meg az a helyzet, hogy az érettségiről van mit beszélgetni, a feldobott témáról meg nem nagyon. Jah, igen, hát az MTI beszédképtelen hülyékből áll, a médiában a mell fontosabb, mint a szókincs, a politikusok meg csúsztatnak/hazudnak. Érdektelen...
Hát nekem erősen úgy tűnt, hogy sokan azt hitték.
Amit különben fentebb írtál, kardinálispinty, azzal középiskolai tanárként (ha nem is magyar-, csak angol-) ezerrel egyetértek.
Kedves kardinálispinty!
"középiskolai tanárként azt mondom, a gyerekeink 80%-ának igenis nehéz, mert soha az életben nem tanították meg arra, hogy megfogalmazzon egy értelmes magyar mondatot, hogy gondolkodjon és kialakítsa a véleményét. ... Nekik, velem ellentétben, ez igenis nehéz."

mi van??? hát tanítsátok meg nekik. ez a munkátok. vagy te nem olyan szakos vagy? Vagy Te akarnád, de széllel szemben pisilsz a tanári karon belül? vagy mi a jóégről beszélsz te?
Szerintem lehet mikolázni. Meg ezüsthajózni, meg josziptotozni, meg tokajozni, meg székházazni, meg vezérezni, meg összekacsintózni, meg hídemberezni. ez a hetihetes szint. De ez most sajnos kevés lesz az mszp megmentéséhez. ez már nem elég, azok az idők elmúltak. és akinek nem teccik mikola, az bekaphattya. ez van srácok, 6-8 év elkúrásnak mikola a vége. teccettek volna esetleg kormányozni...

adózom és tébét is fizetek. akkor meg nekem senki ne pofázza, hogy nincs ingyenebéd mert a tiltott szavakkal küldöm el az anyjába.

Larry nagyanyó 2008.05.14. 02:50:40

tröggar

"adózom és tébét is fizetek. akkor meg nekem senki ne pofázza, hogy nincs ingyenebéd mert a tiltott szavakkal küldöm el az anyjába."

Hogyne lenne ingyenebéd. A havi öt vérnyomásmérésemet például te fizeted. Ha a doktor úrnak nincs kedve már péntek délután megírni a zárójelentésemet, és így csak hétfőn szabadulok a kórházból és ott vagyok bent egész hétvégén fölöslegesen, nos azt is te fizeted. Köszönöm kedveském!

Larry nebuló 2008.05.14. 03:03:20

tröggar

"adózom és tébét is fizetek. akkor meg nekem senki ne pofázza, hogy nincs ingyenebéd mert a tiltott szavakkal küldöm el az anyjába."

Hogyne lenne ingyenebéd. Én például az orvosira járok, végzős vagyok. A végzősök nagy részének, a jobbaknak (tehát természetesen nekem is) az a terve, hogy elhagyja ezt a "kurva országot" és a Nyugat-Ejrópaiakat fogja gyógyítani sokkal több pénzért, mint itthon a Balkánon, Magyarisztánban, Bohócföldén
Mondjuk a tandíjért nagyon haragudtunk. A fenének lett volna kedve a tizen milliós taníttatásunknak akárcsak egy részét is kifizetni. Fizesd inkább mondjuk te tröggar! Kösz haver!

Kolompár Larry 2008.05.14. 03:13:25

tröggar

"adózom és tébét is fizetek. akkor meg nekem senki ne pofázza, hogy nincs ingyenebéd mert a tiltott szavakkal küldöm el az anyjába."

Hogyne ne lenne ingyenebéd szép öcsém. Hát én pédául mindig aztat eszem. Kapok annyi támogatást az államtúl a nyóc gyerek után. Soha nem dógoztam, oszt mégis megélek valahogy. A bíróság még aztat is kimonygya, hogy nekem a pénz akkor is jár ha nem vagyok hajlandó a tanácshoz elmenni közmunkára. A jogok és a kötelességek nem köthetők össze, így monygyák. Ha dógoznék is, akkor is alig kapnék többet. Úgyhogy mennyen a rosseb! Kösz drága tesvérem!

kardinálispinty 2008.05.14. 12:01:17

Kedves Xyzero!

Egyáltalán nem erről van szó! Mondjuk nem olyan szakos vagyok, de ez lényegtelen. A magam köreiben megteszem, amit lehet. Nálam már 5 éve nyílt, saját jegyzetes-könyves dolgozatok vannak, és pont azt várom el, amit fentebb említettem: saját szavaival a saját gondolatait vezesse le. Az az egy baj van, hogy ha valakit általános iskolától arra tanítottak, hogy a verselemzés azt jelenti, hogy leírod, amit a könyvben írtak, és ha attól eltérsz, egyes, azt a gyereket nehéz rávezetni, hogy most saját maga gondolkodjon. Pláne, ha még most is 10 tanárából 8 ilyen. És sajna hiába szólsz, hogy ez mit keres még as katedrán, nincs következménye, mert 4 éve van a nyugdíjig, meg 30 éve tanít, és különben is az ig.h. rokona. Ezért van az, hogy m,a már csak a nagyon fanatikusok a tanárok, meg azok, akik annyira tehetségtelenek, életképtelenek és alkalmatlanok, hogy sehol máshol nem lenne helyük. Itt meg, felülről kézzel vezérelt struktúrában ismételgetheti a 25 éve kidolgozott dolgait. Magyarán: a tanári pályán semmilyen szűrés nincs. Ez a baj, nem az új típusú érettségi.

kardinálispinty 2008.05.14. 12:06:36

Kedves Tröggar!

Azt nem érted meg, hogy a most elkaszált rendszer épp azoknak lett volna jó, mint te vagy én, akik adót és TB-t is fizetünk. Engem ugyanis felháborít, amikor azt mondja az orvos, hogy hát az MR az egy drága vizsgálat, nem küld el. Dehogynem, doktor úr, ha 10 éve fizetem a TB-t, kijön az abból a pénzből. Ne mondja nekem, hogy csak 2 gézlap jut egy vérző sebre, mert én kifizettem azt a gézlapot. Ha eddig fizetted, ezután is fizetnél, és lenne ellátásod. Jobb, mint eddig, mert nem kellene a te pénzeden 20 olyat ellátni, aki soha semmi pénzt nem tett bele. Jó, legyünk szociálisan érzékenyek, ők is kapjanak alapellátást (mint ez a mostani, kb.) Én meg, aki többet adok bele, kapjak jobbat.
Micsoda felüdülés! Olvasom a kommenteket, és van bennük érvelés! (Korábban az Origo egyes fórumain nézelődtem, amelyek szignifikáns karakterisztikuma az volt, hogy fröcsögtek a gyűlölettől).
Hogy sz..jon le az k..va balf..z, aki ezt a f.szpar..szt hülyeséget kitlálta!
Miki! Te nem Sir Ralph vagy?
Idegenvezetés a sajtónyelv bugyraiba .. pazar illusztráció, hogy alef null számú hülyeséget lehetne előbányászni a szövegből .. de ha ez csak a hab a tortán, a kötelező körítés volna, akkor azt hiszem, semmi baj sem lenne.. a politika is szinpadi produkció, mint a cirkusz, egyik sem létezhet ízléstelenség nélkül.

Ami engem elkeserít (és amit csekély értelmemmel felfogok), hogy M.I. teljes programja annyiból áll, hogy a tetszőleges újítási kísérleteket csírájukba fojtja, a helyüket pedig sóval hinti be.. minek végén Ny.I. majd csak annyit mondd: "árnyékharcotfolytatottafidesz,
mieddigsecsináltunksemmit." Főleg ez a releváció az ijesztő.. hogy "változtatni semmit se kéne, csak pénz kéne, s aztán maj' minden jó lesz".. bocsánat a belevetítésért .. a butaság mindig ilyen.. amit nem ért, azt magából pótolja .. de most nem nézem át még egyszer az elemzést, és nem pontosítok, mert kivételesen szeretném, ha kicsit se volna igazam.

(Egyébként Mikola Istvánra nem férne rá egy agyműtét?)
VRbagoly
"(Egyébként Mikola Istvánra nem férne rá egy agyműtét?)"
ahhoz agy is kellene a szerencsétlennek...
Koszonom a remek cikket es a sokfele -sajnos alatalaban fajdalmasan igaz..:( - hozzaszolast! Ilyenekkel szoktatom magam a gondolathoz, hogy nemsokara haza kell menjek a napfenyes Ausztraliabol ebbe a bolhacirkuszba. En is ugy vagyok vele, mint ahogy azt mar sokan irtatok: csak diplomazzak le, es amint lehet, megyek kulfoldre...es mar csak az evfolyamtarsaim kozul is rengetegen vannak ezzel igy. Kivancsi vagyok, mi lesz itt, ha olyanok maradnak az allapotok, hogy egyetlen tehetseges, epeszu fiatalnak se lesz kedve puszta hazafisagbol otthon maradni? Ki fogja epiteni akkor a szebb magyar jovot? Azt mar meg se merem kerdezni magamtol, hogy vajon lesz-e olyan part, akire legkozelebb hajlando lennek - mondjuk csak enyhe hanyigerrel kuszkodve - behuzni egy ervenyes ikszet? Marad a szavazolapok fantaziadus kidekoralasa, ahogy orosz barataink tettek. ( index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/oroszvote/ ) Talan ha majd egyszer valakinek arra is lesz egy hasznalhato otlete, hogy konkretan mit kene csinalni, amellett, hogy mit nem kene.

ja, es milyen az a magyar erettsegi, ahol helyesirasi szotart lehet hasznalni?? Az onallo gondolkodasra valo osztokelessel viszont nagyban egyetertek. Nagyban megvaltoztatna sokaknak a hozzaallasat, ha neha kiprobalnak.

(Bocsi, ha kicsit hosszu voltam, nem szoktam kommentelni, most egyszerre jott ki az elkeseredes..)
Az írás találó.

Úgy nagyjából harminc év múlva, a jelenlegi ellenzék vezetőjét a magyarországi történelem legkárosabb személyiségének fogják titulálni a történelemkönyvekben - Matuska Szilveszter előtt vagy után valahol.
Tdniillik -ha a fényes burkotlehámozzuk a történetről, kiderül hogy a nagy átalakításokat- melyet már a rendszerváltáskor meg kellett volna tenni, primitív népszerűségi-hatalmi ambíciók érvényre juttatása következtében- sikerült megakadályozni.
Matolcsy, az orbánkormány gazdasági minisztere írta a NOL.hu-ban:

"A magyar növekedés még kiaknázható forrása a politika és a társadalom világában van. Bátor, jól előkészített és társadalmi konszenzust élvező politikai döntések révén építhető újra a közbizalom, erősíthetők meg a közösségek és családok, nyerhető vissza az önbizalom és az optimizmus."

Jawohl.
Kétségtelenül így van.

Ezzel kapcsolatban csak az jut az eszembe, hogy akor miért tetszettek ellehetleníteni-leszólni, lemengelézni,lenépszavaztatni EZT a reformot, ha nem azért hogy Viktor begubózását feladva előjöjjön, és mellét kidüllesztve bejelentse: amit a kommunisták elvettek az emberektől, a polgári kormány viszaadja -amint a Bokros-csomagot követő nyertes választás után cselekedte.

Ha jól tévedek, akkor ez az ellenzék által kitervelt és következetesen végrehajtott taktikája volt.
Mindezt az ország gazdasági lemaradása, nemzetközi megítélésének romlása, erkölcsi lenullázása árán.

Ezt-ha jól meggondoljuk, hazaárulásnak hívják.
"Halda Alíz, az SZDSZ alapító tagja volt."

Az Indexnél, csupa, nyelvzseni dolgozik.

index.hu/politika/belfold/haldaaliz080/
OFF: a tisztelt társaság véleményét kérdezném.
A minap láttam egy plakátot, "diák fotópályázat", állt rajta. Nekem nem tetszett, gondoltam,. én biztos diákfotó-pályázatnak írnám. Ám ekkor eszembe jutott: a diákfotó az tényleg "diák által készített fotót" jelentene-e. Vagy inkább diákokról készített fotót? Talán mégis az eredeti tagolás a jó, de kötőjellel? diák-fotópályázat (azaz diákoknak kiírt?) Mit gondoltok/gondolnak erről?
Azt, hogy valahol volt egy csomo' dia'm, de amikor ko:lto:ztem, elkeveredtek.. pedig leveti'tene'm o"ket, van ne'ha'ny foto'pa'lya'zatos is.
süti beállítások módosítása