korrekt orr

Az online olvasószerkesztő édes keservei, avagy terjed az internet, romlik a nyelv, de ha arra vetemedsz, hogy belepofázz mások szövegipari termelvényeibe, tartsd észben, hogy a tanító néninek nem volt mindig igaza.

Utolsó kommentek

  • Közbiztonság Szilárd: "újságíró, vagyis olyan ember, aki hivatásszerűen foglalkozik szöveggyártással, tehát az átlagos m... (2021.01.19. 21:30) A kongruencia sejtelmes köde
  • Közbiztonság Szilárd: @is: Hát ez sajnos nem igazán állja meg a helyét. @crix: Ez azért elég szomorú. Mármint hogy ne... (2021.01.19. 20:17) A csúnya fiúk szíve
  • Közbiztonság Szilárd: @GG: Igen, mivel nem mindegy, hogy főnév vagy névmás. Pl.: Józsi és Borcsa kutyája (több birtok... (2021.01.19. 20:00) A csúnya fiúk szíve
  • Közbiztonság Szilárd: @GG: Mivel nem mindegy, hogy főnév vagy névmás. Pl.: Józsi és Borcsa kutyája (több birtokos, eg... (2021.01.19. 19:56) A csúnya fiúk szíve
  • Alienita999: Szia! A dátumokra lettem volna kíváncsi... A -tól-ig-ra... Ha számokkal írjuk. Meg a dátumok közö... (2017.03.12. 11:35) Nagykötőjel-kiskötőjel biszbaszok
  • Utolsó 20

Szabad tárgyszavak

adilkno (1) akadémia (1) akadémiai kiadó (1) alexandrin (1) alkotmány (2) árpádsáv (1) avakumica rejtély (2) avakum avakumovics (2) balázs géza (1) ba be ban ben (1) bereményi géza (2) beszéd (1) betegségnevek (1) birtoklásmondat (4) birtokos jelző (4) birtokviszony (4) cím (2) címmondat (2) critical art ensemble (1) cseh tamás (3) datadandy (1) deme lászló (1) dialektikus materializmus (1) diger (1) egybeírás különírás (19) egyetem (1) egyeztetés (5) eheti (5) élet és irodalom (2) emléklemez (1) érettségi (1) ételnevek (1) etimológia (1) e partikula (1) fiala jános (1) fizikális (1) fókusz (2) főnévi igenév (1) gajra megy (1) harmadik mozgószabály (2) határozatlan névelő (1) határozószó (1) helyesírás (37) helyesírási reform (5) helyesírási szabályzat (5) hibát vét (1) hülyepress (2) humor (1) idegen címek (1) idegen összetételi tagok (3) idézőjel (1) igekötő (3) igemódosító (2) igevivő (2) infinitívusz (1) iskola (1) jambus (1) jelzők sorrendje (1) jövevényszavak (1) júzer (1) kálmán lászló (2) kazinczy (2) kémia (1) kémiai nevek (1) kényszerkötőjel (2) kognitívdisszonancia redukció (2) kóka jános (1) komment (2) kommentzombi (1) kontrasztív topik (2) kontra miklós (2) közélet (1) köznevesülés (1) köznyelv (2) központozás (4) kultúrbunkó (5) kultúrház (1) lakoff (1) lanstyák istván (1) látszik lenni (1) lecsó (1) legkevesebb (1) leiterjakab (1) lingvicizmus (1) magánhangzók hosszúsága (1) második mozgószabály (3) mássalhangzók hosszúsága (2) matthew fuller (1) melocco (1) mintegy (1) mondattan (2) mozaikszavak (1) mta (1) mti (1) mutató névmás (3) nádasdy ádám (3) nagykötőjel (2) nefmi (1) nekrológ (1) névelő (1) névelős idegen tulajdonnevek (2) ni alak (1) nyelv (2) nyelvhelyesség (3) nyelvi alapú tahózás (3) nyelvi jogok (1) nyelvi mítoszok (9) nyelvművelés (18) nyelvstratégia (1) nyelvtan (6) nyelvtudomány (2) ökölszabály (2) orosz józsef (1) ortográf cirkusz (12) pagertéty irma (1) pleonazmus (1) politikai (2) politikai nyelv (1) radnóti (1) rájnis józsef (1) reklám (1) rendezvénynevek (1) sajtónyelv (5) sajtónyelvi patronok (4) sándor klára (2) schmitt pál (3) segédige (1) szaknyelv (1) számok helyesírása (1) személyes névmás (3) szintaxis (2) szociolingvisztika (1) szólásmondás (1) szőrszálhasogatás (12) tautológia (1) terpeszkedő kifejezések (1) tgm (1) többszörös összetételek (1) toldalékok kötőjelezése (2) topik (2) tulajdonnevek (1) újságírás (1) uj péter (1) vaskalap (8) Verseghy (1) Versegi (1) vonatkozó névmás (1) Felhő

És idén nincs karácsony

Ortográf Cirkusz

2008.11.17. 00:03 don B

Most képzeljük el Demján Sándor hangjához Alan Rickman dühödt arcát. És akkor a torzszülött foglalkoztatási konstrukció strukturális reformja azt jelenti, hogy ki kell rúgni százezer közalkalmazottat, mert százezer munkanélküli-segély kevesebb, mint százezer tanári-ápolónői fizetés.

76 komment

Címkék: politikai hülyepress ortográf cirkusz lakoff

A bejegyzés trackback címe:

https://korrektor.blog.hu/api/trackback/id/tr73772376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

index.hu/politika/belfold/gyufi_1115/

"A tervek arról szóltak, hogy Gyurcsány Ferenc fél órán át beszélget négyszemközt szlovák kollégájával, aztán a delegációk közös ülést tartanak"

micsoda pornográfia

milliárdos géza 2008.11.17. 01:48:55

zárjuk be a mávot, és ne adjunk családi pótlékot.
kész is.
Nem volt ez rossz írás, a nagy részével egyetértek innen Bristolból. :)
HÜLYE Zsadon! A jó kurva anyádat szidjad te mocsok geci ! Ragadjatok össze azzal a buzi Uj Péterrel meg a még hülyébb Tótával! Ennyi szellemi toprongy egy helyen? Ebből áll az egész tudományotok. Mocskolódni, hazudni, Gyurcsány seggét nyalni! Normális helyeken az ilyen szennylapot már régen INDEXRE tettek volna! Titeket meg kurtavasra!
hát. fent vagy a listámon. a lista címe: értelmes emberek, akikkel majd lehet kezdeni valamit.
hát felkerültél a listámra. a lista neve: értelmes emberek, akikkel lehet kezdeni valamit.
ez legalább újságírás ;~)
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy érdekes módon, amikor közszolgákról, meg közalkalmazottakról van szó, akkor a tanár, meg az óvónő, meg a tűzoltó kerül terítékre, holott szerintem nem őket kellene ritkítani, hanem az államigazgatást, meg a bürokráciát. Ne legyen már 3200 önkormányzatunk, meg hasonló úri huncutságok. Mondjuk spec. a tanárokkal kapcsolatban én inkább emelném a fizetésüket, ellenben alaposan eltakarítanám az oda nem illő, a pályára teljes mértékben alkalmatlan egyedeket.
De mivel tudjuk, hogy éppen azok mondják meg, hogy kiket kellene kirúgni / "tizenharmadikahavifizetéstmegvonni", akiktől tényleg el kellene venni, így nem túl sok jót várok a dologtól.
A 13. havi fizetéssel kapcsolatban pedig: Igenis van neki jogalapja, meg történelme. Régebben heti fizetés volt, és amikor áttértek a havi fizetésre, akkor alakult úgy, hogy 4 heti fizetés lett egy havi, de mivel 12x4 csak 48 és egy éveben 52 hát van, ezért "lett" 13. havi fizetés.
A kádárizusmban a sorok között kellett olvasni. Aztán egy kicsit kevesebbet kellett a sorok között olvasni. Most megint a sorok között kell olvasni, de máshogy. Ezt is meg kell tanulni, ahogy azt a régi sorok között olvasást már nagyon vágta a nép.
A másik, amit meg kell tanulni, hogy mindenen (de tényleg mindenen) cimke van. Van aki a cimkén lévő szöveg alapján azonosítja a dolgokat (és lépten-nyomon pofára esik) és van, aki megkapargatja a cimkét és, hogy lássa mi van alatta. Hát, sose az, amit a cimkére írtak.
Rengeteg a szöveg, rengeteg a sor, a sorok közé egyre többet írnak, egyre apróbb betükkel.
Mindent nem lehet megfejteni elolvasni, kibogarászni, minden cimkét lehetetlen lekapargatni. Így aztán még az értelmesebbek és tájékozottabbak is értetlenek és tájékozatlanok. Ez egy lehetetlen helyzet, esélytelen állóháború.
Médiapolitizálás vs zemberek.
A sorok közé írók és a cimkézők kitartó harcot folytatnak a sorok között olvasókkal és cimkekapargatókkal, mert nekik addig jó, amíg a valóságnak még a közelében sincs az egyszeri tömegember. Vesztésre állunk, ez van.
Zsadon zuhanása soha nem ér véget, a csattanó elmarad. Ahhoz kellene valami stabil, fix dolog, amin szét lehet kenődni. A pénzügyi világrend összeomlása úgy tűnik nem ilyen.
Nem volt ez buta írás...
"elmarad a tizenharmadik havi fizetés. Mert, ugye, tizenharmadik hónap nincs is"

Igaz nincs olyan hónap, viszont ez nem kegy, hanem a normális fizetés része volt, mivel alacsonyaka bérek, és így szólt a megállapodás.
Ezt most fel akarja rugnia kormány, egyoldalúan. Legalább most van mire fogni, világazdasági válság meg miegyebek.
De ha mondjuk tényleg elbocsájtanak 100 ezere közalkalmazotat, akkor megszünik az óvónő, vagy nővér-hiány?
Nem, egyszerüen pillanatnyilag több lesz a munkanélküli, akik 9 hónap múlva kikerülnek a rendszerből (már nem munkanélküliek leszenk) így papíron meg lesz oldva minden.
Kivéve, hogy ez a 100 ezer ember illetve ezek családjai kb 300 000 ember szegénységbe kerül, mert ugye máshoz nem értenek.
Ideje lenne már, hogy végre annak az 1,8-2 millió embernek az érdekét nézzék, aki fizet adót és járulékot. Eltartva ezzel 10-et.

Mert a "költségvetési szférában" dolgozók bérét a versenyszférában dolgozók adója adja.

HIÁBA adóznak a közszolgák, az csak az állam egyik zsebéből a másikba rakást jelenti. Akár ne is fizessenek adót a közszolgák, az ő fizetésük legyen nettó definitíve. Sok adminisztrációs és utalási költséget lehetne vele megspórolni.
Az a jó a Demjánban, hogy már rég nem Magyarországon tevékenykedik, hanem a határokon kívül, így neki nagyjából minden mindegy, úgy oszthatja az észt.
Mindenesetre érdekes iromány... kérdés jön-e valami fuvallat, ami megment minket a zuhanástól, vagy csak szépen átzuhanunk a bolygón...
hm. Tótavét és Uj Pétert egy kalapba tenni...
toni44, ne menj az apehhez melózni, mert már nem fognak felvenni.
toni44 nem éppen egy jó házból való úrilány:)
Amúgy tényleg nincs Londonba másik út? Ezt is mindig sulykolják, de ahány guru, annyi üdvözítő út.
toni44 nem éppen egy jó házból való úrilány ("via Simone de Beauvoir")
Tényleg nincs más út Londonba? Ugyan ezt sulykolják egyesek, de ahány guru, annyi üdvözítő út.
hi!

majd ha a mávot bezárják, a metró ára 250 mrd lesz (MAX) és egy autópályakm ára nem lesz több, mint Németországban, elhiszem hogy válság van

addig ez csak a rosszabbik előjáték (ahol én vagyok a bojtos végén a dolgoknak, no)

majd ha az elvtársak/ polgártársak magukon spórolnak (így, nem össz egy mrd Ft elfelejtésével), akkor hiszem hogy szarban vagyunk
izé, ez a lap az indexen van :) (én onnan kerültem ide).

Kajdáts Lörincz 2008.11.17. 08:59:20

Ez buta írás.
Én az újságírók honorját és a reklámokat a mondjuk megadóztatnám mondjuk 12%-kal.
Központice.
Vagy minden újságra, és magazinra(onlájnra pláné) néphülyitési különadót vetnék ki.
A kertévékre a dupláját.
Létre lehetne hozni a Kelemen Anna adót, a Bede Márton adót stb. A giccsadó mintájára.
Amit elvennék a kőgazdag újságíróktól és léha média celebektől azt odaadnám a szegénygyerekeknek.
Akkor nekik lenne karácsony.
Egyébként nekik most is lesz.
Az Inedxnek nem lesz.
Szerintem azt sem tudják mi az.
Az írás nagyrészével egyetértek, egy részét viszont nem feltétlenül értem.
Vannak akik a magyaron, spanyolon, németen és francián túl már nem értik az angolt is.
Hogy kerül egy magyar szövegkörnyezetbe angol idézet következetesen, végig.

Vagy ezek az idézetek csak céltalanul lettek bebiggyesztve?
Manyizga. Igazság.

Azt hiszem, amikor költségvetési szférában dolgozókról beszélünk, senki nem az óvónőkre, ápolókra gondol. Ezzel visszavágni csúnya, demagóg csúsztatás. Mindenki a minisztériumok, államhivatalok, TB, APEH, MÁV, BKV, önkormányzatok, a rengeteg értelmetlen, haszontalan, pénzzabáló adminisztrátori állás, a kádertemetők közpénzből fizetett csinovnyikjaikra gondol. Sajnos őket fogják utoljára kitenni utcára. A legutolsó óvónő után.
Talán érdemes lenne a hozzászólásokban és posztokban is megkülönböztetni a közszféra két nagy csoportját. A közalkalmazott nem közhivatalnok. Közhivatalnokok 90%-a - go to trash!
Magyarországon egy állami színház dolgozóinak több mint fele főállású adminisztrátor. Az ő munkájukat tőlünk nyugatabbra a színidirektor egymaga elintézi. És mellette még rendez, népszerűsít, pénzt szerez a produkcióra, vagyis dolgozik. Legjobb esetben van egy asszisztense. Az adminisztráció a szükséges rossz, amit minimalizálni igyekszik mindenki. Mindenhol, minden szinten ez van. Egy ember munkáját húszan végzik. Bonyolítják, pontosabban. Persze csak ott, ahol az állam adja rá a pénzt.
És ez egy színház. Nem egy minisztérium, ahol nincs semmi tényleges munkavégzés. Nulla. A legeslegjobb esetben van némi papírtologatás. Papíron megoldva a saját létük által teremtett problémákat. Na ezt kellene sürgősen megszüntetni. A felszabaduló pénzből sokmindenre jutna, még arra is, hogy a sok léhűtő átképezze magát. Állítólag hiány van informatikusból, ápolónőból, óvónőből és mindenféle kétkezi szakmunkásból.
Ne erőlködj UP. stílusával, mert baromira nem megy...
Kedves cikkíró,

Hát először én is mérgesen olvastam a sorokat, hogy már megint egy politikai állásfoglalás stb. lesz itten, de aztán rá kellett éreznem a cikk briliáns iróniájára amitől leesett az állam - még mindig lenn van - elnézést, nem vagyok hozzászokva ily minőséghez az indexen.
Köszönöm kedves cikkíró!
Manyizga: A közszolgák egy része szükséges közfeladatokat lát el. Vagy privatizáljunk mindent, és akkor már a "versenyszféra" dolgozói lesznek?
Dolgoztam versenyszférában (bejelentett minimálbér + vmennyi), most közszférában (korrekt bérszámfejtés). Nem kevesebb a munka ebben a funkcióban. Melyik jobb az államnak?
will · willfreeman.freeblog.hu 2008.11.17. 08:18:11

Demján azért osztja jogosan az észt, mert ő felépített valamit, nem pedig elkúrta/tönkretette.

Gyulimali 2008.11.17. 07:17:09

Ott a pont. Valóban nem tűzoltóból van a sok, hanem bürokratákból és bürőkráciából. A fűnyíróelv nem megoldás - ha kevesebb ügyintéző lesz, attól csak hosszabbak lesznek a sorok.
Ezért kellene pl. egykulcsos adó, hogy az adóbevallás két soros legyen, tehát könnyen és olcsón ellenőrizhető. Egyszerűsíteni kell a hivatalos eljárásokat is.
A hiedelemmel ellentétben igenis keményen dolgoznak a közszolgák, csak az a baj, hogy a munkájuknak értelme, értéke nincs. Életszerűtlen, szükségtelen törvényi szabályozások betartásának eszközei.
Öhm... Mámmegint ki köll rúgni ikszezer embert, hogy a lába sem éri a fődet.

Práktikussan: tanárt, bírót, ápolónőt, orvost, mert ezek azok, akik "NEM TERMELNEK SEMMIT".


Naja, mert a gőzgazdászok a bankban, aminek már hírbűl sem nemzeti a tulaja se, azok csak ide termelnek, ezerrel.

Aztán jön két hét múlva a sírás, hogy nem csinálnak semmit a segélyért.

Aztán jön egy manus, aki szerint uccát kőne velük takaríttatni.

Aztán majd takarítunk a takarítók után.

Aztán jön egy ember, aki szerint ez szar.Fölcímkézi.

Aztán őt fogják útállanyi.

Aki nem tud kapállanyi.... de hév ám a kapa nyele!
Első bekezdés: szlovák-magyar miniszterelnöki találkozó. Másodiktól végig: mocskos fidesz, mindenről ő tehet. Hogy az 5. bekezdéstől mi jön? Ki tudja, jóérzésű ember 3 bekezdésnyi mocskolódás után is feladja, mert reménytelen vagy.
Faszi, vedd már észre: ez a lemez már nem menő ma. Jönnek a választások, az index megint masszívan veszteséges lesz mint 2002 előtt, te meg éhen halsz. Pontosan ahogy a dinoszauruszok, Mr Nejó.
Első bekezdés: szlovák-magyar miniszterelnöki találkozó. Másodiktól végig: mocskos fidesz, mindenről ő tehet. Hogy az 5. bekezdéstől mi jön? Ki tudja, jóérzésű ember 3 bekezdésnyi mocskolódás után is feladja, mert reménytelen vagy.
Faszi, vedd már észre: ez a lemez már nem menő ma. Jönnek a választások, az index megint masszívan veszteséges lesz mint 2002 előtt, te meg éhen halsz. Pontosan ahogy a dinoszauruszok, Mr Nejó.
rég olvastam ilyen jót :) magyar közélet kognitív metaforaelméleti megközelítésből :)

Szarcsík Viki 2008.11.17. 09:40:17

Én biztos vagyok benne, Szíjjártó többszázezres stabil szavazótábort tart fent az idegesítően ostoba megszólalásaival, az orbán-hangsúly-hangmagasság-hanghordozás-intonáció lemásolásával, sajnálatra méltó ábrázatával.

Ja, természetesen az MSZP számára.
Nem vitatkozva azzal a tétellel, miszerint jelentős a bürokrácia, megjegyezném, hogy Zalában például 257 település van, amelyek napi ügyeit kevesebb, mint 40 körjegyzőség, vagyis hivatal viszi. A legkisebb településeken nem kapnak tiszteletdíjat sem a képviselők, sem a polgármesterek.
Más: a városok adóügyeit nyugodtan végezhetné az APEH, ez - szerintem - megfelelő számítógépes program kérdése.
Végül szeretnék rámutatni, hogy a közszolgálatban dolgozók száma nem önmagában sok, hanem az aktív korú munkavállalókhoz viszonyítva. A foglalkoztarási ráta Magyarországon 55 % körül van, Ausztriában 70 % felett. Na, ez a különbség a két állam helyzete, lehetőségei és jövője között.

Kardinálispinty 2008.11.17. 10:07:53

Azt szeretem, amikor valaki annyira hülye, hogy már cinkelni sem kell, csak hátradőlve hagyni, hogy hülyét csináljon magából. donB megmondta, hogy fikázni fogják a fideszért. toni44 hozzászóló erre mit csinál? fikázza a fideszért. Erre mondom én, hogy höhö.
Christmas is spelled with a capital C, knucklehead!
www.imdb.com/title/tt0102798/quotes
"tax relief"
Az adótanácsadói szakmában ez magyarul
"adókedvezmény", elvontabb szinten: "adókönnyítés".
No, nem baj, majd legközelebb ...
Menj ki külföldre és nézzél szét, hogy ott 10-15%-al kevesebb adót fizetnek és 5-10 x annyit keresnek, mégis a kevesebb adóból ki tudja gazdálkodni az ország az oktatást, egészségügyet, nyugdíjat.
Tán be kéne ismerni végre, hogy nem elkúrókat kell választani és akkor majd lesz fejlődés.
2010-ben választási zakó, válságos buzik!
Tényleg érdekes fogalom a fidesznél ez az "emberek". Nem állampolgárok, "emberek". Nem szeretem a fideszt, de azért díjaznék valami nyelvi (vö. kommunikációs) truvájt, de ez az "emberek" nem az. Mihez képest? Orángutánok? Kóbor kutyák? MSZP-szavazók? What the fuck? És nem volt elegáns belekötni Sz. rózsaszín nyakkendőjébe, mostanában pulóverben áll ki. Közelebb a zemberekhez, ugye, világos. Csak az a fennhéjazó hanghordozását, azt tudnám feledni.
:)))isnek tetszik az írá! Szerintem meg se értette, csak Szíjjártó szidalmazását hallotta ki belőle.

Ilyen írások tucatszámra jelennek meg az Indexen, olyanok, mint a L.L. Laurence regények, a váz ugyanaz, csak más ruha van rajtuk.
Nem a közszférában dolgozókat kellene megint buzerálni, így is Ők tartják el az országot, hanem a versenyszférában zsebbe fizetést kapókat meg az adócsaló vállalkozókat kellene elkapni és működne is az ország. Ennyi.
Nancsi, biztos, hogy ezt a cikket kezdted olvasni, mert mintha valami másra reagáltál volna... Kétszer is.:)

Bírom azokat, akik szerint egy rossz szót sem lehet szólni a Fideszre, mert a Gyúrcsány kúrta el. Kérem, mindenkit a saját szerepkörén belül kell értékelni. A Fidesz semmivel sem jobb ellenzék, mint amilyen szar a kormány... :)
Vannak még betonfejü komcsik. Mint tudjuk a beton nem alakítható! Ami bele lett táplálva az marad benne lebomlásáig.Az emberi agy is képes ilyen "csodákra".Általában a baloldali agy.Mert a "mi kutyánk kölyke" elmélet szerint, aki az ő almukból nőtte ki magát az szent. És sérthetetlen is.Még ha hazudik is; nem illik ez a terhére felróni.Esetleg, ha látjuk, hogy a nagy vezér permanens hazugságban leledzik;akkor tehetséges.Ha összelopta magát a közvagyonból a mi rovásunkra;ügyes.Amikor nyereséges gyárakat vásárolt fel, hogy szétdarabolva adja el, mert ez a jó üzlet, közben néhány ezer munkanélkülit "állított" elő;az még nincs kellően megmagyarázva a baloldal részéről.De nem ez a fontos, ezt már el kellene felejtenünk a bal agy szerint.Valami ilyen aggyal rendelkezhet a cikkíró is (elnézést, de nem tudom mi a neve, nem is baj), akit nem az zavar, hogy a miniszterelnök(?) nap, mint nap hazudik valamit(ettől kreatív, ugye?), hanem az, hogy ezt valaki észreveszi. Sőt, még unalmas is neki.Ezért mondogatják nálamnál sokkal okosabb emberek, hogy válságban vannak értékeink. Ezt ilyen emberek okozzák, csak az a baj, hogy még publikálási lehetőségük is van.Ez pedig már nem is unalmas, hanem undorító.
rég olvasta ilyen jó cikket itt az indexen
gratula
jókat nevettem rajta
"...a delikvens nem tudhatja, hogy szabadesik-e, vagy bebaszott a súlytalanság..." ez teccik
Hnmmm, hozzászólásom eltűnt, de talán jobb is így, inkább nem irok ezek után olyan blogra, ahol cenzúra van....
Vegyünk példát Kadhafi főmágusról, és zárjuk be az összes minisztériumot, ő is megmondta, hogy csak a hülye hivatalnokok és a korrupció tenyészik bennük. Tanulja meg kezelni ügyes-bajos dolgait az istenadta nép, ahogy tudja.
Egyébként meg nem működik a magyar lélek a kollektív ellenség képe előtti köpködés nélkül, tudjuk ezt már a vérzivatarok óta.
Alig várom, hogy a következő kormány végre egyik napról a másikra kánaánná változtassa országunkat.
Hátradőlök majd és röhögök, ahogy szép lassan elkeskenyedik majd a sok nemzetmentő szája...
7 méter: külföldön nem a népesség kb negyede, harmada fizet adót, hanem nagyobb hányad. Ezért is lehet kevesebb az egy före jutó mennyiség. De ha szigrúan nézzük a német adórendszer nem von el kevesebbet a sokat keresöktöl, mint a magyar. Csak nem kéet kulcs van, hanem több, s jobban érvényesül a progresszivitás.
Hogy a klasszikusokat idézzem: szerintem QURVA GYÓ cikk vagyon feljebb vala leírva!
Vannak még betonfejű komcsik.Mint tudjuk a beton nem alakítható. Amit az elkészítésénél beletápláltak, az marad benne. Lebomlásáig nem tud változni. Ilyen a baloldali agy is.Tulajdonképpen egy kicsit kényelmes is ilyen aggyal létezni.Nem kell a tényekkel foglalkozni, csak az eredetileg betáplált direktívák szerint kell viszonyulni mindenhez.A bal agy másképpen látja a világot, mert a történések nem befolyásolják a benne megfogalmazódott eszmeiséget.Nem olyannak látja amilyen, hanem amilyennek látni akarja.Ha baloldali embert lát, azt szeplőtelennek lája(tudja!).Ezért az össz. balos agy úgy látja nagy kalandor vezetőnket, mint egy szentet.Ha hazudik; ötletes.Ha a közvagyonból összeharácsolja a milliárdjait a mi rovásunkra;ügyes.Ha Ő viszi ki a pénzét off shor cégekbe, akkor az törvényes.Ha a hazudozás már permanens; kreativ a főnök.Mert még mindig baloldalinak látja és az szent dolog.Ilyen balos aggyal van megáldva(?) a cikkíró is.Nem tudom a nevét, de nem nézek utána. Nem fontos.Nem az zavarja őt, hogy nagy szellemi vezére nap, mint nap hazudik(ez a fent leírtak szerint rendben lévő cselekmény), hanem az a probléma, hogy van aki ezt mindig észreveszi.Sőt, el is mondja!Mivel a hazugság állandóan újratermelődik,
Szíjártó újra elmondja, hogy újra hazudtak nekünk.(Micsoda ember?).Nálam sokkal okosabb emberek mondogatják mostanában:elveszítjük értékeinket.(a cikkíró kedvéért:nem a pénzről van szó).Az értékítélet hiányáról.És ilyen erkölcsi minuszos emberek kaphatnak publikációs lehetőséget.Ez az ami nekem nem unalmas, hanem szánalmas.Egyébként Marx mondta: minden társadalom megteremti a maga burzsoáziáját.Hát most itt van nekünk a legundorítóbb.
BéBének: Az emberek az ember szó többes szám harmadik személybeli megjelenítése.Mo.-n mindenhol nem csak a pártoknál.98 ban a polgár szón lehettél igy kiakadva.Tanulmányozd szellemi vezetőd(GY:F)öszödi beszédét. Ott sok szép neked tetsző szöveget olvashatsz.
az ilyen toni44 biztos segítenek húzni az igát!:)))

Kész észlény!

Teljessen egyetértek a cikkel!

fehérfarkas 2008.11.17. 13:09:23

"alán érdemes lenne a hozzászólásokban és posztokban is megkülönböztetni a közszféra két nagy csoportját. A közalkalmazott nem közhivatalnok. Közhivatalnokok 90%-a - go to trash!
Magyarországon egy állami színház dolgozóinak több mint fele főállású adminisztrátor. Az ő munkájukat tőlünk nyugatabbra a színidirektor egymaga elintézi. És mellette még rendez, népszerűsít, pénzt szerez a produkcióra, vagyis dolgozik. Legjobb esetben van egy asszisztense. Az adminisztráció a szükséges rossz, amit minimalizálni igyekszik mindenki. Mindenhol, minden szinten ez van. Egy ember munkáját húszan végzik. Bonyolítják, pontosabban. Persze csak ott, ahol az állam adja rá a pénzt.
És ez egy színház. Nem egy minisztérium, ahol nincs semmi tényleges munkavégzés. Nulla."

ez így nem igaz,
a minisztériumokban igenis van nagyon fontos munkavégzés
a gond az, hogy a 90%-10% arány itt is érvényes, 10% dolgozik keményen (rendszeresen túlórázva) és végzi el a másik 90% helyett is a munkát
ezen kellene változtatni, csak hát akkor egy csomó protekciós embert kellene kirúgni, és ugye a protkósokhoz nem lehet nyúlni
ebből adódik, hogy egy minisztériumi/hivatali leépítésnél a protkóval nem rendelkező szakembereket küldik el először, és akik maradnak...
...na kik is? hát a protkósok
(aztán mivel valakinek dolgozni is kell, újra felvesznek embereket és az egész kezdődik előlről)
4 évig dolgoztam közigazgatásban, és 1 fizuért 3 ember munkáját láttam el és soxor este 8 után tudtam csak elhagyni a melóhelyet (miközben reggel 8-kor már ellenőrizte a főnököm, hogy időben beértem-e)
Bírom, mikor olyan emberek nyafognak az értékek elvesztése felett, akik képtelenek meglátni, ha egy az orruk elé kerül.
Ezek megtörölnék könnytől nedves orcájukat egy picasso-ba, csak félnek, hogy fog.
Ez az cikk jó, csókolom, és nem arról szól, amire teccik gondolni. Igaz, tényleg zavaró, hogy szerepelnek benne a most divatos hívószavak, de nem úgy. Tessék mondattá összeolvasni őket! Ha nem megy, ne tessék értékóvni, hadd csinálják olyanok, akik tudják mi az.
A 13. havi fizetés témájához:

A 13. (14., stb.) havi nyugdíjjal ellentétben ez nem ajándék, hanem egy olyan eszköz, amely azt a célt szolgálja, hogy a közalkalmazotti / köztisztviselői állásokat versenyképesebbé tegye. (Ezek között vannak pl. olyan állások is, ami mellett csak korlátozottan lehet, sőt TILOS más kereső foglalkozást folytatni, tehát másodállást - kivéve: tudományos, művészeti, oktatási, sport - vállalni.)

Az államnak pedig azért jobb 13. havi fizetést adni, mint azt beleépíteni az alapilletménybe, mert az infláció miatt az év végén (sőt most már a következő év elején) kifizetett összeg kevesebbet ér, mint ha azt év közben adná oda.
Szerintem ne álljunk neki rögtön egymás faszát szopni csak azért, mert valaki beszólt a szíjgyártónak meg tele tud fosni agymenéssel egy fél oldalt.
Jimbo75. A közszférában dolgozók tartják el az országot?! Apám, te hol élsz? Szerinted a pénz, az hogy lesz? Terem, vagy a konnektorból jön?
Jenko: "Dolgoztam versenyszférában (bejelentett minimálbér + vmennyi), most közszférában (korrekt bérszámfejtés). Nem kevesebb a munka ebben a funkcióban. Melyik jobb az államnak? "

Ha tenyleg nem tudod, sugok: az elso. pontosan annyival mint most az allami netto bered + a versenyszferas osszes penzed.
Nagyon gyenge színvonalú,igénytelen cikk volt.Ha eljön az ideje,ne ezt mutasd meg az unokáknak súlyos egyoldalúsága miatt.Több objektivitás,élesebb szem,DE minden irányba.Ha írdogálsz,ne azt érezzük,hogy hova szavazol/az magánügyed,nem érdekel senkit/,de még kinőheted...
Szerintem ne álljunk neki rögtön egymás f*szát szopni, csak azért mert valaki beszólt a szíjgyártónak meg tele tud fosni egy fél oldalt agymenéssel. De végül is lehet, csak tök ciki. Persze a szittyós agyú félművelt már arra is összeüti a tenyerét, ha félig megért egy rossz poént. Ha lelkiismeretünk mélységébe letekintünk, és egy lélegzetvétel erejéig lecsendesítjük magunkban a szíjgyártó okos szemüvege által felkorbácsolt habzó szájú indulatot, akkor bátran kimondhatjuk: elvtársak, ez a színvonal gyalázatos.
mi akotta, nem ágy át az írás, hö
megjött a cenzné meg az ura
Kajan halasz, 3 dolog.

1. akkor mi a feneert kell ezt tizenharmadik havinak hivni, miert nem lehet beepiteni az alapfizetesbe. (tudom h azert mert az politikai kerdesekig vezet, meg a kepviseloi alapig megy vissza - igy viszont voros poszto a nem allami alkalmazottak szemeben, ez van)
2. az inflacio mindenkit szopat, nem csak az allami alkalmazottat
3. gondolom mindannyian ismerunk ilyen mas kereso foglalkozast nem vallalo, jo helyen dolgozo embert, aki minden pluszbevetelerol oktatasi szamlat tud kiallitani. Ezzel legyszi ne peldalodzz mert ettol vegkepp kinyilik a bicska a zsebemben.
Na, ez jó volt! És mivel semmi sincs ingyen, dobom is a 13. havimat.
Így mulat egy tisztes magyar úr!
Micsoda cikk, micsoda cikk! Tényleg a plafon adja itt a másikat.
Nem tudtam, miért kell IMF-s lélegeztetőgépre kerülnünk, de kiderült; mert a Rogán, aztán a Szijártó. Aha. És Demján sem ért rá. Eddig.
Nincs karácsony, pedig nemrég még arról volt szó: a megszorításoknak vége, innen lehet élni.

Nem tudom, ezeknek a fölkészített újságíróknak sohasem hiányoznak fontos válaszok, miért van ez így, miért jutottunk ide?
Kételkedni soha nem szoktak, újságíró urak?
Ja, és van akinek jobban tetszik a lakosság az emberek ellenében; otthonosabb, megszokottabb, ugye? Hatalom és lakosság, tiszta sor.
Egy kérésem lenne, értékmentőkhöz, közkomcsikhoz, turul- és hígmagyarokhoz egyaránt: várjátok már meg, hogy az a kibaszott rendszer feldolgozza a belépötyögtetett anyagot, hadd ne kelljen nekem mindent kétszer elolvasni... ehhh
Kedves Totyatotya:

1. ezt írtam le a komment 2. bekezdésében. Miután engem is érint, én is jobban örülnék, ha beépítenék, mert így nem lehetne (olyan könnyen) megszüntetni.

2. ennek ellenkezőjét én sem állítottam

3. én ilyent nem ismerek, és nem is akarok ismerni. Olyanokat viszont ismerek (köztük magamat), akiknek munka mellett ideje se lenne más bevételszerző tevékenységet folytatni. Utóbbiakból indulok ki, és nem a tisztességtelenekből.

Egyébként nem panaszkodni akarok. Ha ez az ára annak, hogy az ország kikerüljön a szarból, akkor legyen.
Jimbo75 2008.11.17. 10:42:35
Nem a közszférában dolgozókat kellene megint buzerálni, így is Ők tartják el az országot...

No, ez azért egy kicsit meredekre sikeredett. Ugye ez csak valami elírás???
Szerintem pedig azok az emberek tartják el az országot, akik a versenyszférában dolgoznak bejelentett munkahelyen. Azok az emberek _termelnek_ azaz új értéket hoznak létre.
A hozzászólás többi részével jobbára egyet értek, azt leszámítva, hogy először egyszerűbbé, és igazságosabbá kellene tenni az adórendszert a vállalkozóknak is, hogyha befizeti az összes terhet, akkor ne haljon éhen. Plusz meg kellene szüntetni a nézetet, hogy adót csalni hőstett.
Persze ehhez az kell, hogy az állam ne úgy álljon hozzá az állampolgárokhoz, hogy azok bűnözők, és azt lesse, hogy hol lehet őket jól megbüntetni.
Na, már megint elragadtattam magam. Megyek is, beveszem a gyógyszerem.
Aveu 2008.11.17. 10:25:32
gondolkozz egy kicsit, mielőtt okoskodnál, jó? olvasd el újra, mit írt róla a bácsi :]
de meg kíméllek, mert okoskodni van kedvem, illetve mivel a poszt nem új, ezért akármit írok, nem olvasod el te sem, más sem. szóval.
attól, hogy egy szókapcsolat mit jelent ténylegesen, attól még tükörben lehetséges, hogy azt jelenti, amit pontosan látsz. például: ha a CNN mondja ma, akkor csökkentésnek fordítod a feliratban, mivel az átlagember értetlenül állna az enyhítés szó előtt, viszont jogunkban áll észrevennünk, hogy ott mégiscsak enyhítés áll, és ezt érdekesnek fogjuk találni. attól, hogy egy összetétel nem létezik (mondjuk így) egy nyelvben, nem kell azt automatikusan a leginkább ahhoz hasonlító szarságra fordítani, mert akkor épp az veszik el, ami nem is volt ott :P
OFF

Nem találtam az írj nekünk rovatot, ezért gondoltam bevezetem ide kérdésemet.

A mobilinternet
mobil internet
mobil-internet

írásformájának tisztázása miatt kerestem fel eme oldalt.
Hogyan kell megfelelően írni. Esetleg egy postban közzétennéd mindenki okulására?
Eeeeemberek! Politikusokról vagy jót,...........vagy igazat!
Kopirájt: én
ismét közeleg a Karácsony, a szeretet ünnepe, vagy mi. Idén viszont tuti elmarad, az előrejelzések szerint is.
Mindenki a 13. havi juttatásokon van kiakadva, amikor 12. havi sincs speciel a betegácsi miatt, ami ugye már csak 60% lett.Biztos ezt is a Gyurcsány intézte mármint a vírust, ami előidézte mindezt.Mellesleg a maradék 11 hónapra sem lehet
pénzt keresni, csak aprót.5 éve még mindig 10 évem van hátra a nyugdíjig.Ez a járvány is csak direkt jó az államnak, hátha elhullik a férgese.Ennyit a karácsonyról.Jobban járna mindenki,ha munkanappá nyilvánítanák.Nagyon várom a következő választást,
akkor nem csak egyedül fogok megdögleni, hanem csatlakozik hozzám néhány fideszes elvtárs is.
@gezabá: természetesen szigorúan gazdasági értelemben gondoltam erre, a szeretet alkalmazható marad továbbra is, mint általános ajándék.
Csak tapsolni tudok.
Míg a Robin Hood című filmet Alan Rickman vitte előre,addig ugyanezt az ország sorsára átírva nem tudom elképzelni Viktorról,és csapatáról.
toni44 a kommented stílusából ítélve nagyon "inteligens" ember lehetsz.

gazdaságunk fő problémái szerintem:
-szoc. élősködők
-közbeszerzések
-korkedvezményes nyugdíjak (20év)
-korrupció
-az állami apparátus és slepp pénzszórása
-kormányközeli cégek
Ez tényleg örökzöld lett!
És idén is elmondhatjuk, hogy elmarad a karácsony. Néhány csomagot már úgy is megkaptunk előre.
Örüljetek a pálinka főzésnek! Igyatok!
süti beállítások módosítása